Oferta turistica din Valea Prahovei

Valea Prahovei e una dintre principalele destinatii turistice din Romania, datorita ofertei turistice deosebite, fiind populara pe tot parcusul anului, indiferent daca e vorba de iarna sau de vara. Zona adaposteste mai multe statiuni turistice, printre care se numara Azuga, Busteni si Sinaia, cele doua din urma fiind si cele mai cunoscute si cele care iti ofera o diversitate foarte mare a obiectivelor turistice pe care le poti vizita in excursia ta.

Ce poti sa faci in Sinaia?

Sinaia este o statiune din Valea Prahovei care se afla amplasata la poalele Muntilor Varful cu Dor, Piatra Arsa si Furnica. Statiunea mai poarta si numele de “Perla Carpatilor”, datorita privelistilor extraordinare pe care ti le ofera si a arhitecturii sale. Statiunea se afla la o altitudine de 767 – 860 de metri. Partiile pe care le poti gasi in statiune dispun de telescaun si de teleschi, putand si accesate cu telecabina Sinaia.

In plus, poti sa te folosesti si de serviciile pe care ti le poate oferi Centrul de Informare si Promovare Turistica, ce poate fi gasit in curtea Primariei. Punctele de atractice turistica de interes mare include castelele Peles si Pelisor, gara regala Sinaia, Manastirea Sinaia, Casa memoriala “George Enescu” si Casa Nicolae Iorga, dar si Cazinoul, care, in ziua de azi, adaposteste Centrul International de Conferinte.

Pentru a ajunge in Sinaia, poti sa folosesti atat autoturisme, cat si trenul. Poti sa ajungi aici din oricare colt al Romaniei, fie prin Brasov, fie prin Ploiesti. Trenul opreste in gara care se afla situata intre hotelul “Caraiman” si raul Prahova. Daca mergi cu masina, poti sa ajungi in Sinaia pe DN1 dinspre Bucuresti ori dinspre Brasov. Dinspre Targoviste, poti sa o iei pe DN71, unde ajungi in partea sudica a statiunii.

Ce poti sa faci in Busteni?

Busteniul se afla la 135 de kilometri de Bucuresti si numai 37 de kilometri de Brasov, avand o altitudine de 800 – 900 de metri. Aceasta statiune iti poate oferi, indiferent de anotimp, cele mai bune conditii pentru a-ti petrece vacanta. Baza de cazare este foarte diversificata in aceasta statiune, putand sa alegi de la hoteluri scumpe pana la popasuri turistice. Zona aceasta se remarca prin formatiunile sale stancoase memorabile, precum Babele si Sfinxul, de care a auzit orice roman. De asemenea, Varful Omu este cel mai inalt munte din muntii Bucegi, avand o altitutdine de 2505 de metri. In conditii meteorologice favorabile, poti sa admiri privelistea pe care ti-o ofera asupra Valei Prahovei.

Busteniul este punctul din care se pleaca in cele mai multe drumetii din zona, existand drumetii pe care le poti strabate in doar jumatate de ora, pana la cele care pot sa dureze o ora. Trebuie mentionate traseele Busteni – Valea Urlatoarea Mare – Cascada Urlatoarea, care dureaza doar o ora ori Busteni – Pichetu Rosu – Cabanu Omu, care dureaza sase – sapte ore si in timpul iernii nu se poate practica decat pana la Pichetul Rosu.

Tinand cont de toate aceste aspecte, nu e greu de vazut de ce atat de multi oameni prefera sa-si organizele vacantele aici si de ce este o alegere buna si pentru tine.