Cum se pot conecta calculatoarele intre ele

Calculatoarele se pot conecta intre ele, dupa cum unii dintre voi stiti, datorita unei retele. Iar aici intervine conceptul de retelistica, care de fapt este un domeniu destul de interesant si care se dezvolta pe zi ce trece. Insa ideea ce conectare a calculatoarelor intre ele difera de la o situatie la alta, iar despre asta vreau sa va vorbesc in cele ce urmeaza.

Spre exemplu, atunci cand doriti sa conectati intre ele calculatoarele din locuintele dumneavoastra sau de la firma pe care o conduceti, atunci trebuie sa stiti ca va trebui sa realizati o conexiune de tip LAN. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu aceasta denumirea, vreau sa spun ca LAN este prescurtarea de la cuvintele “ local area network”, care prin traducere inseamna “ retea locala de internet”. Realizarea unei conexiuni de tip Local Area Network nu este deloc una foarte greoaie si nici nu iti trebuie studii avansate pentru a o face, iar asta veti vedea in cele ce urmeaza.

Atunci cand doresti ca legi intre ele calculatoarele din locuinta ta sau chiar pe cele de la sediul firmei pe care o conduci, atunci trebuie sa te familiarizezi cu ceea ce inseamna Local Area Network. O astfel de conexiune se poate face destul de simplu, chiar folosindu- te de un router. Iar aici exista un lucru destul de grav, deoarece cei mai multi oameni din tara noastra inca confunda router- ul cu modem- ul. Asa ca haideti sa va spun rolul unui router intr- o conexiune de tip Local Area Network.

Calculatoarele se pot conecta intre ele cu un router

Un router poate fi definit ca un aparat de dimensiuni mici, dotat cu o intrare principala si mai multe iesiri si cu una sau mai multe antene. Pentru a realiza o conexiune de tip Local Area Network cu ajutorul unui router, trebuie neaparat sa introduci cablul principal de internet in intrarea principala a acestuia. Desigur, acest lucru trebuie facut numai dupa ce ati instalat router- ul, deoarece pe acesta il veti lua intotdeauna la pachet cu un soft. In plus, trebuie sa stiti ca exista routere care, dupa ce le instalati, au nevoie de configurare, insa acest lucru cu siguranta il veti gasi in manualele lor. Sa revenim, dupa ce ati introdus cablul principal de internet in intrarea principala a routerului, nu va mai ramane decat in celelalte iesiri, sa introduceti cabluri de internet mufate, care sa plece catre calculatoarele pe care doriti sa le conectati in retea. Si astfel se realizeaza o conexiune de tip Local Area Network. Destul de simplu, nu?

In final, vreau sa va spun ca pentru a achizitiona un router, trebuie sa va asigurati ca acesta beneficiaza de niste caracteristici bune si ca are o raza cat mai mare de actiune in ceea ce reprezinta conexiunea wireless.