Cum sa alegi un telescop astronomic de calitate buna?

Pe piata din ziua de azi exista o mare varietate de telescoape astronomice, insa nu toate dintre acestea sunt de o foarte buna calitate. Astfel ca, atunci cand dorim sa achizitionam un telescop astronomic de calitate buna, este neaparat nevoie sa tinem cont de cateva aspect destul de importante, printre care se numara, diametrul obiectivului, optica de calitate a acestuia, o montura solida, ocular de calitate si nu in ultimul rand, lipsa vibratiilor. Desigur, mai exista destul de multe aspecte de acest gen, insa acestea sunt cele mai importante, pentru ca daca includem aspecte precum distanta focala, designul telescopului sau dotari electronice de tip GPS, costurile acestuia ar creste semnificativ.

In primul rand, atunci cand doriti sa va cumparati un telescop astronomic care sa va permita sa vedeti cat mai departe in spatiu este necesar ca acesta sa fie dotat cu un obiectiv ( oglinda sau sistem de lentile). Multi confunda functiile telescopului si cred ca principala functie a unui telescop este de a mari, lucru care este total gresit, caci functia unui telescop este de fapt de a aduna lumina. Capacitatea unui telescop de a aduna lumina este data in primul rand de catre dimensiunea obiectivului. Deci, principalul aspect de care trebuie sa tinem cont atunci cand dorim sa achizitionam un telescop este reprezentat de dimensiunea obiectivului.

Despre Telescop astronomic

Atunci cand un telescop astronomic este dotat cu o optica de caltate, atunci imaginile produse vor fi mult mai clare, iar astfel vor putea fi vizibile cat mai multe detalii. Tot atunci cand optica unui telescop este de calitate, aberatiile optice vor fi cu mult reduse.

Nu in ultimul rand, o montura solida, care este destul de capabila sa sustina greutatea telescopului astronomic, are puterea de a face ca vibratiile datorate vantului puternic sa fie mult mai slabe. Mai mult decat atat, este neaparat necesar ca trepiedul pe care este asezata montura sa aiba picioarele destul de solide, pentru a fi capabil sa sustina greutatea monturii si a telescopului.

Tot atunci cand doriti sa va achizitionati un telescop astronomic, nu trebuie sa il alegeti pe cel care are putere de marire foarte mare. Si asta din cauza faptului ca orice obiect poate fi facut sa mareasca oricat de mult, folosind niste lentile special, insa cu siguranta imaginile vor fi unele cetoase, in care detaliile nu vor fi mai deloc vizibile.

Cele de mai sus reprezinta cu adevarat cele mai importante aspect, care va pot ajuta destul de mult atunci cand doriti sa va cumparati un telescop astronomic de calitate si la un pret destul de accesibil. Daca tineti cont de fiecare dintre ele, atunci cu siguranta veti fi capabili sa achizitionati un telescop astronomic care nu o sa va dezamageasca!