Cum sa alegi un frigider potrivit

Avand optiuni atat de variate pe piata aparatelor electrocasnice, sa iti alegi un frigider, vei descoperi, ca poate sa fie o adevarata provocare. Vechiul frigider pe care il stiam nu mai dispune de aceleasi functii, indeplinind acum si functia estetica, pe care trebuie sa o ai in vedere atunci cand faci aceasta alegere, dar si alte lucruri importante, ca functionalitatea si bugetul de care dispui.

Primul criteriu pe care trebuie sa-l ai in vedere este capacitatea sa, tinand cont de numarul de persoane care locuiesc in respectiva casa, dar si de cat de des vine lumea la tine pentru a lua masa, pentru a participa la o petrecere etc. Astfel, daca locuinta are intre una – doua persoane, frigiderul poate sa aiba o capacitate de 200 – 380 de litri, daca sunt trei – patru persoane, poti sa alegi un model intre 350 – 540 de litri, iar daca sunt mai mult de cinci persoane care locuiesc in respectiva casa, atunci frigiderul ar trebui sa aiba macar o capacitate de 440 de litri. In cazul in care ai, totusi, anumite dubii, poti sa alegi un model care sa fie usor mai mare. Nu uita de faptul ca frigiderele care sunt compartimentate te ajuta sa economisesti mult spatiu, iar, in cazul in care rafturile sunt ajustabile, poti sa optimizezi spatiul pentru depozitarea alimentelor mai bine.

Informatii despre cum sa alegi un frigider

Desigur, nu poti sa ignori varietatea mare de tipuri de frigidere din care poti sa alegi. Astfel, dupa ce ti-ai stabilit cam care sunt termenii pentru capacitatea aparatului si care este spatiul de depozitare cel mai bun pentru tine, poti sa incerci sa vezi si care modele de frigidere iti sunt mai potrivite. Frigiderul care are congelatorul in partea superioara este considerat de multi ca fiind cel perfect, pentru ca este si optiunea cea mai buna pentru multi. Tipul acesta de frigider poate sa aiba intre 200 si 500 de litri. Un dezavantaj este reprezentat de faptul ca are un congelator destul de mic.

Frigiderele care au congelatorul in partea inferioara au aparut ca urmare a faptului ca producatorii au realizat ca utilizam mai des frigiderul, in sine, decat congelatorul, fiind perfect daca nu vrei sa te apleci foarte des. Astfel, poti sa accesezi mai usor si sertarul special pentru fructe si legume. Capacitatea sa variaza tot intre 200 si 500 de litri. Frigiderul care are congelatorul langa, adica side by side, are o capacitate mare mereu, incepand de la 550 de litri si ajungand la 800 de litri. Acestea pot fi gasite in foarte multe desiguri diferite si au un frigider in partea stanga si un congelator in partea dreapta, cu dimensiuni similare, frigiderul, fiind, totusi, ceva mai mare. Modelul are doua usi care se deschid dinspre interior catre exterior. Avand o capacitate mare, ai si accesul mult mai facil la ambele parti.

Alege tipul de frigider si capacitatea care ti se potriveste si, in continuare, oricare alta decizie pe care ai putea sa o iei este mult mai usoara, aceste doua aspect primand in alegerea unui astfel de aparat.