Cum ne alegem camasile, in functie de material si culoare

Bumbacul. Regele de netagaduit al tesaturilor pentru camasi, bumbacul este alegerea celor mai multi oameni, de-a randul miilor de secole. O tesatura fina din bumbac prezinta toate proprietatile, pe care un om si le-ar dori de la o haina: caldura, durabilitate, finete, capacitatea de a se mula usor pe corp si de a lua formele dorite atunci cand o calcam.

Fibrele sintetice sau artificiale. Desi nu prezinta aceleasi proprietati ca cele ale bumbacului, fibrele sintetice au avut un impact puternic pe scena camasilor, datorita capacitatii lor de a vine camasile la un pret mai mic. De multe ori, rezistente la pete si alte situatii neprevazute, aceste fibre joaca si continua sa joace un rol important pentru imbracamintea barbateasca. Desi le-am recomanda sa sea departe de camasile care contin mai mult de 50% astfel de fibre, din cauza bugetului, acestea pot fi o alternative viabila.

Matasea. Un material de lux, usor de recunoscut datorita luciului sau, nu este recomandat de cele mai multe ori, intrucat costurile de intretinere sunt foarte mari, iar ca rezistenta – aceasta se desfasoara doar pe termen scurt.

Ce reprezinta culoara camasilor

Albul – nonculoarea cea mai intalnita la camasi; din punct de vedere istoric, aceasta a dominat scena, fiind, initial, singura alegere a barbatilor. Lipsa de culoare de pe gulerul si mansetele unui barbat , a insemnat faptul ca el nu a avut de a face cu o munca “murdara” (zugrav, spre exemplu). Camasile colorate au fost private cu suspiciune, deoarece se presupunea ca acestea au fost colorate pentru a ascunde anumite pete. In present, albul inca predomina ca fiind culoarea cea mai formala, iar popularitatea sa a plasat-o  in siguranta, printre cele mai reprezenative haine, pe care un om le poate imbraca. In orice situatie s-ar afla, un barbat poate sa-si asume, in siguranta, o camasa alba, deoarece aceasta nu va fi niciodata nelalocul ei.

Albastrul – dominatia albastrului are mai mult de a face cu capacitatea sa de a pune in evidenta culoarea celor mai multi dintre barbati, decat cu semnificatia sa aristrocratica. Popularitatea pe care o reprezinta aceasta culoare puternica a explodat in Statele Unite, ca fiind suportul produselor fabricate, cautata pentru cele mai vandute modele de camasi. Astazi, culoarea detine ferm un loc ca o alternative sigura pentru alb.

Alte culori – roz, auriu, lavanda, gri, verde crud si chiar rosul sunt doar cateva din multitudinea de culori disponibile pentru barbatul care este disous sa mearga pe o cale diferita. Fie ca aceste culori domnina camasa sau evidentiaza modelul tesut in interiorul sau, ele pot scoate in evidenta orice toate tipurile de ten.