Ce sa faci pe Valea Prahovei in Sinaia si Busteni

Valea Prahovei e, de departe, una dintre zonele cele mai cunoscute si apreciate de turistii romani din intregul lant al Muntilor Carpati. Regiunea aceasta reuseste sa impresioneze prin peisajele sale naturale deosebite si printr-o diversitate foarte mare pe care o prezinta atractiile turistice din zona, reprezentand un loc ideal de vacanta pentru oricare anotimp, indiferent daca preferi sa faci ski, drumetii prin munti sau sa vizitezi muzee. In Valea Prahovei poti sa gasesti o varietate de obiective turistice importante, cunoscute la nivel national, fara indoiala, precum castelele Peles, Pelisor si Cantacuzino, Crucea de pe Caraiman, Sfinxul si Babele, printre multe altele.

Valea Prahovei se afla asezata in partea de sud est a Romaniei, in partea de nord a Munteniei. Cele mai multe asezari din zona sunt statiuni de tip montan, dintre care cele mai cunoscute sunt Busteniul si Sinaia. Orasul Busteni se afla asezat la baza Muntilor Bucegi si se numara printre cele mai vizitate orase din tara noastra. Aici poti sa gasesti ocazia de a participa la diferite sporturi de iarna, dar si sa observi panorame cu adevarat speciale. Statiunea Sinaia este foarte cunoscuta pentru faptul ca a reprezentat resedinta regala pentru regele Carol I, acesta construind aici Castelul Peles, ce se remarca prin frumusetea sa.

Cum poti sa ajungi in Valea Prahovei

Accesul catre Valea Prahovei se face folosind DN1, care face legatura dintre Brasov si Bucuresti, iar pentru a ajunge la cele doua statiuni, Busteni ori Sinaia, poti sa urmezi drumul national ori sa folosesti trenul.

Ce ai de vazut in Sinaia si Busteni

Sinaia mai este denumita si “Perla Carpatilor”, datorita partiilor sale de ski atractive, tratamentelor pe care le poti folosi, dar si pentru atractiile sale turistice, existand ocazia de a te simti bine in Sinaia, indiferent de anotimpul in care ajungi aici. Cel mai remarcabil este castelul Peles, care a fost resedinta de vara a regelui Carol I, avand o valoare artistica si istorica foarte importanta, chiar si la nivel european. Tot in zona se afla si castelul Pelisor. In Sinaia poti sa mai vizitezi cazinoul Sinaia, Casa Memoriala “George Enescu”, precum si Manastirea Sinaia.

Busteniul joaca rolul de rai alpin al Muntilor Carpati, deoarece se afla asezat intr-o zona excelenta pentru ski si pentru a realiza drumetii montane catre zonele cele mai atractive din Muntii Bucegi. In zona se pot vizita Crucea de pe Caraiman, dar si Manastirea Caraiman, crucea aflandu-se la o altitudine de 2291 de metri si fiind ridicata in cinstea memoriei eroilor care au vazut in timpul Primului Razboi Mondial. Aceasta este si cea mai inalta cruce din lume. Tot folosind rutele din Busteni poti sa pornesti spre formatiunile stancoase celebre, Babele si Sfinxul. In plus, tot in zona se afla si Varful Omul, care are o altitudine de 2.505 metri si cascada Urlatoare, dar si castelul Cantacuzino, care, in prezent, este muzeu.

Tinand cont de toate aceste aspecte, Valea Prahovei este clar o zona pe care trebuie sa o vizitezi macar odata in viata si, acum, daca ai aceasta ocazie, profita de ea.