Ce poti sa vizitezi in Valea Prahovei

Valea Prahovei este un areal foarte cunoscut din Romania, datorita faptului ca iti ofera ocazia de a practica diverse sporturi de iarna, dar si de a vizita monumente istorice si naturale, unicate. De aceea, avand o oferta turistica atat de bogata, nu ai cum sa te plictisesti, ca turist, in aceasta zona, existand cate ceva pentru fiecare.

Ce partii de schi poti sa folosesti in Valea Prahovei

Fiind cunoscuta pentru partiile sale de schi, e normal ca Valea Prahovei sa iti ofere foarte multe astfel de locuri pentru practicarea sporturilor de iarna. Azuga, Busteni, Predeal si Sinaia, iti ofera toate ocazia de a schia in conditii excelente, mai ales in perioada decembrie – martie. Aici poti sa gasesti piste pregatite pentru toate gradele de dificultate, indiferent daca esti expert sau incepator, precum si variante care sunt potrivite pentru copii. Tot in zona aceasta se afla si cea mai veche partie de schi oficiala din Romania, partia Sorica, pregatita in statiunea Azuga, cu un grad de dificultate mediu.

Ce poti sa vezi in Valea Prahovei

Pe langa practicarea sporturilor de iarna, Valea Prahovei iti ofera si multe alte monumente istorice sau naturale pe care le poti vizita, toate impresionand prin unicitatea lor. De departe, se face remarcat castelul Peles, care a reprezentat resedinta pe timp de vara a cuplului regal Carol  I si Elisabeta, fiind ridicat intre anii 1873 – 1914. Castelul poate fi vazut drept un ansamblu arhitectonic istoric romanesc cu valoare inegalabila, fiind unicat, atat din punct de vedere istoric, cat si artistic, ramanand unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. In zona se afla si castelul Pelisor, construit tot de familia regala si, desi mult mai mic, este si el impresionant.

Un castel care este adesea eclipsat, pe nedrept, de castelul Peles, este castelul Cantacuzino. Totusi, doar anul trecut acesta a avut mai mult de 150.000 de turisti, deci, incepe sa devina si el mai cunoscut. Castelul a fost ridicat de familia Cantacuzino intre anii 1901 si 1908 si este in stil neoromanesc. Suprafata sa totala este de 3148 de metri patrati, iar gradina si curtea sa se intind pe 3,5 hectare.

Muzel Memorial “Cezar Petrescu” a fost deschis publicului larg pe data de 17 decembrie 1967, aceasta fiind casa in care scriitorul a locuit incepand cu anul 1937 si pana in anul 1960. Muzeul Ceasului din Ploiesti este unicat in Romania, prin specificul sau, oferind publicului o gama foarte larga de ceasuri care au fost create de diferiti mesteri celebri din Europa, unele fiind chiar adevarata opere artistice.

Din punct de vedere al monumentelor naturale, nu pot fi uitate Babele, aceste formatiuni stancoase care se afla aproape de varful Baba Mare si pot fi gasite in Muntii Bucegi, dar nici Sfinxul, acest megalit antropomorf care se afla la o altitudine de 2216 de metri. Acesta are o inaltime de opt metri si o latime de 12 metri. La acestea se adauga si cascada Urlatoarea din orasul Busteni.

Ca urmare, oricare ar fi tipul de vacanta pe care ti-l doresti, Valea Prahovei ti-l poate oferi foarte usor.